17 iulie 2011, 11:50 Realitatea moldovenească views 4490
17 iulie 2011, 11:50 Realitatea moldovenească views 4490

PLDM va participa la şedinţele CMC

Liderul fracţiunii PLDM în consiliul municipal Chișinău (CMC) Ghenadie Dumanschi a declarat vineri jurnaliştilor: „Colegii din Alianţă ne-au rugat să nu participăm la prima şedinţă a consiliului. Noi le-am satisfăcut rugămintea. Sper că ei ne vor explica cauza ei”, comunică agenţia multimedia cu referire la Moldpres.

Potrivit spuselor lui Dumanschi, consilierii din PLDM vor asista la următoarea şedinţă a CMC, care este preconizată pentru luni.

Vineri s-a făcut prima încercare de a-l convoca, dar au venit doar consilierii-comunişti.

În aceste condiţii preşedintele Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan a constatat că „26 de consilieri din PCRM, deşi prezintă mai mult de jumătate din consiliul cu 51 de locuri, nu asigură cvorumul necesar de 2/3 locuri”.

„Pornind de la prevederile legislaţiei, dacă la 18 iulie şedinţa va fi de asemenea compromisă, la şedinţa a treia pentru formarea comisiilor consiliului municipal va fi suficientă majoritatea simplă de 50% plus un vot”, - a declarat Ciocan.

Conform rezultatelor alegerilor locale PCRM are 26 de mandate de consilieri, Partidul Liberal – 17 mandate, Partidul Liberal-Democrat – 7, Partidul Democrat – 1 mandat.

Sursa: www.newsmoldova.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
745 locuitori

Chioselia Mare este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica și Chioselia Mare. Localitatea se află la distanța de 52 km de orașul Cahul și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 745 de oameni. Satul Chioselia Mare a fost menționat documentar în anul 1765.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.