03 august 2012, 10:05 Realitatea moldovenească views 6846
03 august 2012, 10:05 Realitatea moldovenească views 6846

Șevciuk: Pacificatorii constrîng unioniștii

Adepții unirii cu România sînt constrînși de prezenţa forțelor de menţinere a păcii în Transnistria, a declarat pentru "Известия", liderul de la Tiraspol,  Evgheni Şevciuk citat de vesti.md.

"Pacificatorii ruşi 20 de ani apără și menţin pacea pe malurile Nistrului, inclusiv de naţionaliştii, care sînt tentați să rezolve conflictul prin mijloace militare. Dar ei sînt constrînși anume de prezenţa unei forţe militare, care poate contracara orice riscuri şi provocări în regiunea noastră", - a spus Şevciuk.

El a subliniat că operaţiunea de menţinere a păcii, nu trebuie să înceteze, pînă la o soluţionare globală pe baza de tratat, unde vor fi precizate toate garanţiile posibile împotriva ameninţărilor militare.

Evgheni Şevciuk, consideră că inițial la Chișinău şi Tiraspol ar trebui create condiţii pentru o viaţă normală şi doar apoi pot fi discutate posibilele variante politice de reglementare, luînd în considerare opinia cetăţenilor.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
1223 locuitori

Neculăieuca este un sat şi comună din raionul Orhei. Neculăieuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1223 de oameni. Satul Neculăieuca a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.