03 august 2012, 09:26 Realitatea moldovenească views 11076
03 august 2012, 09:26 Realitatea moldovenească views 11076

Elevii moldoveni au obținut cupa mondială la olimpiada internațională de fizică

Premieră pentru Moldova. Elevii moldoveni au obținut Cupa Mondială la concursul internațional de fizică desfășurat pentru prima dată online. Pe lîngă aceasta, în acest an tinerii au mai adus acasă și 5 medalii de bronz cîștigate la tradiționala olimpiadă de fizică desfășurată în Estonia, relatează tv7.md.

8 premii, 5 medalii de bronz, diplome și mențiuni, dar cel mai important Cupa Mondială pentru țara cu punctaj maxim la concursul internațional online de fizică. Cu aceste reușite s-au întors acasă, săptămîna trecută, 5 elevi moldoveni de la competițiile internaționale la fizică desfășurate în Estonia.

Și au fost la un pas de a lua premiul mare, pentru că susține antrenorul lotului olimpic, pregătirea zilnică de cîte 7-8 ore a elevilor, este atît de bună, încît pe alocuri depășește așteptările specialiștilor. Dar elevii moldoveni au aplicat altă formula - pierzi dintr-o parte cîstigi din alta. Au reușit să doboare recordul la rezolvarea problemelor la fizică în mod online, concurs desfășurat pentru prima dată pentru toate țările.

Sînt fericiți, dar nu se consideră nici pe departe genii. Deși ar fi posibil, dacă, susține profesorul Evtodiev, în procesul didactic ar fi însoțit de mai multi specialiști. Din anul 2004, la concursurile de fizică şi alte discipline, elevii moldoveni au obținut 3 medalii de aur, 15 de argint, 41 medalii de bronz și 14 mențiuni de onoare.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1789
Populația:
512 locuitori

Mînzătești este un sat din cadrul comunei Hîrcești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Ungheni și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Mînzătești a fost menționat documentar în anul 1789.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.