25 iulie 2012, 17:16 Realitatea moldovenească views 2659
25 iulie 2012, 17:16 Realitatea moldovenească views 2659

Filat ignoră protestele agricultorilor: nu mă interesează, vrem venituri la buget


Foto: pavlicenco.md 

Prim-ministrul Vlad Filat susţine că protestele agricultorilor nu sînt justificate, din moment ce Guvernul i-a sprijinit şi continuă să le acorde ajutor. Declaraţia a fost făcută după ce organizaţiile de agricultori au anunţat că nu renunţă la acţiunile de protest, preconizate pentru 31 iulie curent.

Potrivit premierului, în acest an, Guvernul a alocat sume impunătoare de bani pentru subvenţionarea agriculturii, dar, totodată, a atras proiecte din exterior, care au drept scop sprijinirea acestui sector.

Filat a subliniat că, „pe lîngă agricultură, în ţară mai există un şir de domenii importante, care trebuie sprijinite”. “Nu mă interesează cîtă forţă au unii sau alţii, ci doar cîtă eficienţă este într-un domeniul sau altul şi care este valoarea adăugata. Agricultura este importantă, însă în Moldova avem şi alte domenii importante. Statul are nevoie de venituri la buget, iar aceste venituri vin din impozite. Şi, în acest sens, deciziile luate urmăresc eficientizarea activităţii fiscale, ca să avem acumulări la buget întru rezolvarea problemelor de interes vital pentru societate”, a afirmat Filat.

Menţionăm că agricultorii s-au arătat nemulţumiţi de majorarea TVA în agricultură şi la zahăr de la 8% la 20% şi au anunţat că vor iniţia proteste în masă.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
266 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 58 km de oraşul Teleneşti şi la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 266 de locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.