23 iulie 2012, 09:15 Realitatea moldovenească views 5083
23 iulie 2012, 09:15 Realitatea moldovenească views 5083

Fostul şef al misiunii OSCE: A vorbi despre federalizarea Republicii Moldova sau autonomia Transnistriei nu este productiv

Fostul şef al Misiunii OSCE în R. Moldova, William Hill, consideră că este prea devreme pentru a vorbi despre statutul Transnistriei, deoarece rămîn nerezolvate numeroase probleme practice ce țin de domeniul transportului, comunicaţiilor, afacerilor şi toate aceste probleme pot fi soluționate numai prin continuarea dialogului.

După cum relatează agenția „Novii reghion”, într-un interviu acordat postului de radio "Europa Liberă", diplomatul american a declarat că de la sfîrşitul anului 2011 în soluţionarea conflictului de pe Nistru au fost înregistrate progrese: negocierile oficiale au fost reluate, au devenit mai frecvente contactele la nivel de experţi, ceea ce a condus la îmbunătăţirea reală a relațiilor între cele două părţi – R. Moldova şi Transnistria.

În ceea ce priveşte posibila federalizare a Republicii Moldova, Hill se  îndoiește de faptul că cineva din Guvernul Republicii Moldova şi administraţia transnistreană este gata să vorbească despre aceasta.

"Este prea devreme pentru a vă face griji cu privire la statutul regiunii şi cred că a vorbi despre federalizare sau autonomie nu este productiv în momentul de faţă", - consideră diplomatul occidental.

Fostul şef al misiunii OSCE în Moldova a declarat că pentru a îmbunătăţi situaţia în regiune şi a pune capăt conflictului este încă mult de făcut.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
382 locuitori

Ciulucani este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 5 km de oraşul Teleneşti şi la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîtului din anul 2004, populaţia satului constituia 382 de oameni. Satul Ciulucani a fost menționat documentar în anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.