27 noiembrie 2018, 10:30 Realitatea moldovenească views 8874
Pascaru: Conflictul ruso-ucrainean în Marea Azov este în interesul lui Poroșenko
27 noiembrie 2018, 10:30 Realitatea moldovenească views 8874

Pascaru: Conflictul ruso-ucrainean în Marea Azov este în interesul lui Poroșenko

Conflictul izbucnit ieri în Rusia și Ucraina în strîmtoarea Kerci, are legătură cu începerea campaniei electorale în statul vecin, este de părere președintele Mișcării Naționale "Voievod", Nicolae Pascaru.

Potrivit lui Pascaru, președintele ucrainean va folosi drept pretext cele întîmplate în Marea Azov pentru a promova cît mai accentuat mesajul„agresiunii ruse" în campania electorală.

„Acest conflict este în interesul președintelui ucrainean Petro Poroșenko din cîteva motive: acuși începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale și nu se întrevede o altă platformă actuală decît aceea a unui salvator al națiunii care dorește a fi Poroșenko. Ultimii ani a fost un dezastru pentru țara vecină Ucraina și nu vedem rezultate concrete pentru țară. Președintele Poroșenko a ales acest scenariu de începere a unui conflict. În mare parte acest conflict se va legitima în Rada ucraineană, deja statutul conflictului nu va fi o operațiune antiteroristă, dar chiar astea poate duce la începerea unui război. De fapt asta și dă posibilitatea Ucrainei să nu plătească datoriile mari pe care le are față de FMI, pentru că țara este implicată într-un conflict deschis", a declarat Pascaru.

Liderul Mișcării Naționale "Voievod" mai consideră că ceea ce s-a întîmplat în strîmtoarea Kerci pe lîngă faptul că poate duce la izbucnirea unui conflict armat, generează și un pericol se securitate la nivelul întregii regiunii.

„Poroșenko este unul dintre cei care a condus conflictul acesta din Ucraina timp de patru ani, dar acum vedem că escaladările acestea vor dezlega mîinile președintelui ucrainean și ucrainenii vor încerca să aducă acest subiect în atenția mai multor țări. Nu cred însă că va fi o rezonanță internațională mare. Pe viitor însă este un mare pericol ca să nu înceapă înaintările pe linia de foc în Donbas. Dacă se va anunța război Rusiei, aceasta nu va aștepta, de-acum vor fi două țări implicate într-un război, și poate afecta regiunea în care trăim și noi", a adăugat Nicolae Pascaru.

Menționăm că Rusia a blocat strîmtoarea Kerci duminică în cursul operaţiunilor de oprire şi confiscare a trei nave ucrainene - două nave de patrulare şi un remorcher - afirmînd că navele ucrainene ar fi intrat ilegal în apele teritoriale ruse.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , Marea Azov , conflict

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
230 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Cotovca alcătuia 230 de oameni în anul 2001. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.