04 septembrie 2018, 15:30 Realitatea moldovenească views 11440
Agenția Servicii Publice va elibera permise de conducere internaționale
04 septembrie 2018, 15:30 Realitatea moldovenească views 11440

Agenția Servicii Publice va elibera permise de conducere internaționale

Şoferii din Republica Moldova vor putea obţine permise de conducere internaţionale. Agenția Servicii Publice a anunţat astăzi că a început să primească cereri pentru eliberarea acestor documente.

Potrivit agenției nominalizate, permisele de conducere internaţionale vor fi perfectate la solicitare, în baza permisului de conducere naţional. Modelul acestor documente a fost aprobat deja de către Guvern cu respectarea prevederilor Convenţiei asupra circulaţiei rutiere încheiată la Viena în 1968.

Conform sursei citate, pentru a intra în posesia permisului de conducere internațional solicitanții trebuie să prezinte actul de identitate, permisul de conducere național de tip nou, dovada achitării tarifului stabilit și cererea-tip. Tariful pentru eliberarea documentului în 30 de zile este de 500 lei și poate varia în funcție de termenul de perfectare solicitat.

Permisul de conducere internațional va fi valabil la conducerea vehiculelor în traficul internaţional numai în prezenţa permisului de conducere naţional și se va elibera pe un termen de până la trei ani. Actul își va pierde valabilitatea la anularea dreptului de a conduce vehicule și la retragerea permisului de conducere naţional.

Datele statistice arată că în R. Moldova sunt peste un milion de conducători auto.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

permis de conducere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
556 locuitori

Baurci este un sat din cadrul comunei Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 556 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.