25 aprilie 2018, 11:26 Realitatea moldovenească views 10007
Ucraina părăsește CSI-ul. Cum va proceda Moldova?
25 aprilie 2018, 11:26 Realitatea moldovenească views 10007

Ucraina părăsește CSI-ul. Cum va proceda Moldova?

Xenia Florea

Ucraina vrea să se despartă de CSI conform "scenariului georgian". Adică să iasă din componența Comunității, dar să continue participarea la un șir de acorduri avantajoase pentru ea.

Însă unii experți consideră că dorința Kievului oficial de a "divorța" avantajos se poate confrunta cu anumite probleme. Căci Georgia era membru CSI cu drepturi depline, în timp ce Ucraina nu a avut acest statut niciodată.

Despre ieșirea Ucrainei din componența Comunității a anunțat zilele trecute președintele Piotr Poroșenko. El a declarat că a dispus ca Guvernul să pregătească propuneri privind încetarea oficială a participării statului ucrainean în CSI. Pornind de la faptul că în ultimul timp Republica Moldova acționează în legătură strînsă cu Georgia și Ucraina, precum și din agravarea vizibilă a "retoricii antirusești" a oficialilor RM, e logic să ne întrebăm: cum va proceda Moldova în ce privește Comunitatea Statelor Independente?

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , CSI , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
2522 locuitori

Holercani este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Holercani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dubăsari și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2522 de oameni. Satul Holercani a fost menționat documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.