12 aprilie 2018, 16:30 Realitatea moldovenească views 14666
Patriarhul Kirill a decorat-o pe Irina Vlah cu o medalie (Doc)
12 aprilie 2018, 16:30 Realitatea moldovenească views 14666

Patriarhul Kirill a decorat-o pe Irina Vlah cu o medalie (Doc)

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a decorat-o pe bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, cu medalia jubiliară a Bisericii Ortodoxe Ruse „În memoria celor 100 de ani de la restabilirea Patriarhiei în Biserica Ortodoxă Rusă".

Ordinul corespunzător a fost semnat de Preafericitul Kirill pe 1 martie 2018, relatează Serviciul de presă al bașcanului autonomiei.

La rîndul său, Irina Vlah, într-o scrisoare adresată Întîistătătorului Bisericii Ruse i-a mulțumit pentru „onoarea de a fi distinsă" cu medalia jubiliară.

„Este o mare onoare pentru mine și întregul popor din Găgăuzia să primească un astfel de premiu înalt", se spune în scrisoare.

Șefa autonomiei a subliniat și rolul Ortodoxiei în istoria poporului găgăuz. Anume credința i-a adus pe găgăuzi în stepa Bugeacului, aici ei dobîndindu-și patrie, casă și locaș sfînt, se mai menționează în scrisoare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Patriarh Kiril , medalie , Irina Vlah

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
589 locuitori

Hitreşti este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 589 de oameni. Satul Hitreşti a fost menționat documentar în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.