27 martie 2018, 16:40 Realitatea moldovenească views 12992
Candu  în România: Majoritatea moldovenilor își doresc un stat independent
27 martie 2018, 16:40 Realitatea moldovenească views 12992

Candu în România: Majoritatea moldovenilor își doresc un stat independent

După ce a fost întrebat direct de președintele Camerei Deputaților despre unirea României cu Republica Moldova, președintele Parlamentului, Andrian Candu, pune punctul pe i.

Candu a lăsat să se înțeleagă că astăzi unirea nu este posibilă. „Dvs, în calitate de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, ați susține acest obiectiv, unirea cu Romînia? Sau mai degrabă susțineți parcursul european?", a fost întrebat Andrian Candu

„Există opinii diferite în Republica Moldova. Azi, majoritatea cetățenilor își doresc să aibă Republica Moldova ca stat independent", a răspuns speakerul Parlamentului de la Chișinău.

Menționăm că, acum cîteva zile, colegul de partid al președintelui Parlamentului, Marian Lupu, a menționat că unirea nu se va produce niciodată.

Deputații din ambele Camere ale Parlamentului român au votat așa zisa „Declarația solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, România de la 27 martie 1918", în cadrul şedinţei solemnă a Parlamentului de la București și Chișinău.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Andrian Candu , independenta , Romania

Comentarii

 (1)
  • #1 Viorel Răspunde Citează selecţia
    Канду  не  оправдал доверия  Молдаван, мало того  он  предал нацию и он  должен подать  в  отставку !!!! его  необходимо  судить.... за измену  Молдове.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
735 locuitori

Bîrlădeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Bîrlădeni, Paladea şi Rujniţa. Satul Bîrlădeni este aşezat pe cursul de sus al rîului Ciuhur, la o distanţă de 9 km de staţia de cale ferată Rediul Mare, la 25 km de oraşul Ocniţa şi la 207 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Bîrlădeni constituia 735 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bîrlădeni datează din anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.