26 martie 2012, 16:24 Realitatea moldovenească views 2979
26 martie 2012, 16:24 Realitatea moldovenească views 2979

Roşca încearcă să demonstreze că Filat, Lupu şi Ghimpu au uzurpat puterea

Membrii Comitetului pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei au fost audiaţi, astăzi, la Procuratura Generală în legătură cu faptul uzurpării puterii de stat de către liderii Alianţei pentru Integrare Europeană, Vladi Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu.

Potrivit creştin-democratului Iurie Roşca, procurorilor le-au fost prezentat un demers pe 23 de pagini, în baza căruia ar putea fi intentat un dosar penal pentru uzurparea puterii de către actuala guvernare.

”Am depus Acordul de constituire al Alianţei şi anexele prin care se partajează instituţiile de stat, am citat o mulţime de legi şi hotărîri care au permis trucarea procedurii de alegere a şefului statului de aproape 2,5 ani. Cei trei cetăţeni vor apărea în faţa Procuraturii Generale, iniţial, în calitate de martori”, a remarcat Roşca.

Totodată, membrii CACD solicită ca în acest caz să fie audiaţi şi alţi demnitari de stat.

”Alături de cei trei am solicitat să fie audiaţi preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, fostul preşedinte al CC, Dumitru Pulbere, preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, precum şi actualul preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti”, a explicat Iurie Roşca.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
1358 locuitori

Suhuluceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Satul are o suprafaţă de circa 1.41 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.58 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghermăneşti și Suhuluceni. Localitatea se află la distanţa de 36 km de oraşul Teleneşti şi la 83 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Suhuluceni a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.