21 martie 2017, 10:30 Realitatea moldovenească views 4422
Moldovenii despre modificarea sistemului electoral (Video)
21 martie 2017, 10:30 Realitatea moldovenească views 4422

Moldovenii despre modificarea sistemului electoral (Video)

Opiniile cetățenilor cu privire la modificarea sistemului electoral și instituirea votului uninominal sînt împărțite.

În timp ce unele persoane sînt de părere că această inițiativă este binevenită și că va asigura accederea în Parlament a unor politicieni integri, responsabili, alții se arată sceptici că un astfel de sistem electoral va funcționa în Moldova. Potrivit lor, alegerea directă a deputaților nu constituie o garanție împotriva mituirii sau șantajării viitorilor aleși ai poporului. Oamenii se îndoiesc că această inițiativă ar fi centrată pe interesele alegătorilor, și nu pe cele ale politicienilor.

Există și o altă categorie de cetățeni, care opinează că niciun sistem electoral, nici cel actual – pe liste de partide, nici cel uninominal - care se propune în prezent, nu mai poate contribui la „curățarea" din temelii a clasei politice. Această parte a electoratului se pronunță pentru măsuri mai drastice de reformare a elitei politice, deși nu au o soluție în acest sens.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , sondaj , sistem , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
584 locuitori

Tarasova este un sat din cadrul comunei Solonceni, raionul Rezina. Satul Tarasova este situat la o distanță de 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 584 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.