22 februarie 2012, 15:05 Realitatea moldovenească views 2783
22 februarie 2012, 15:05 Realitatea moldovenească views 2783

OSCE a făcut apel către Chișinău și Tiraspol să organizeze evenimente comune de comemorare a celei de-a 20-a aniversare a conflictului transnistrean

Misiunea Organizației pentru Securitate şi Cooperare în Europa de la Chișinău a făcut apel către Republica Moldova și regiunea transnistreană să organizeze evenimente comemorative comune pe 2 martie 2012 pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a conflictului armat. Declarația a fost lansată de Jan Plešinger, șeful interimar al misiunii.

Diplomatul a amintit că la 16 februarie reprezentanții OSCE ai Rusiei şi Ucrainei au trimis către Comisia Unificată de Control, care coordonează misiunea de menținere a păcii, o adresare cu privire la desfășurarea evenimentelor comemorative comune pentru a marca cea de-a 20-a aniversare de la tragicele evenimente din anul 1992.

"Evenimentele comune de comemorare a celor decedaţi vor contribui la consolidarea dialogului şi încrederii între oameni şi vor contribui la reconciliere", a adăugat el.

În plus, cele trei părți ale declarației au îndemnat Chișinăul și Tiraspolul să facă schimb de informaţii referitoare la evenimente şi să dea dovadă de toleranţă şi respect reciproc pentru a evita o potenţială agravare a situaţiei în Zona de Securitate.

"Acest fapt ar servi un exemplu pentru noile generaţii de prevenire a unor astfel de tragedii pe viitor", a încheiat șeful interimar al misiunii OSCE.

 

Sursa:  moldnews.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
1906 locuitori

Brînzenii Vechi este un sat din cadrul comunei Brînzenii Noi, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 38 km de orașul Telenești şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1906 oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1555.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.