01 martie 2017, 10:45 Realitatea moldovenească views 6117
Filip anunță majorări de prețuri
01 martie 2017, 10:45 Realitatea moldovenească views 6117

Filip anunță majorări de prețuri

Premierul Pavel Filip a recunoscut că urmează majorarea tarifelor pentru energia electrică şi termică, precum şi alte reforme nepopulare.

Despre acesta el a declarat în cadrul unui briefing de presă susţinut la finalul vizitei de lucru a Misiunii FMI la Chişinău.

Potrivit lui, mai există măsuri care necesită a fi întrprinse, inclusiv, realizarea reformelor structurale pentru a îmbunătăţi situaţia din sectorul energetic.

"Majorarea tarifelor la energia electrică şi termică va fi efectuată în strictă conformitate cu metodologiile Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care vor permite acoperirea cheltuielilor de exploatare, a investiţiilor, inclusiv, prin sprijinul partenerilor externi, şi a pierderilor suferite în perioada 2011-2015. În acest proces sperăm la ajutorul din partea Băncii Mondiale şi a Comunităţii Energetice Europene", a spus Pavel Filip.

El a declarat despre intenţiile de a îndeplini obligaţiile asumate faţă de FMI. Totodată, Premierul a menţionat că Guvernul intenţionează să dezvolte sistemul de protecţie socială, să sprijine familiile social-vulnerabile, să consolideze sectorul bancar şi transparenţa acţionarilor băncilor comerciale prin aplicarea legilor deja adoptate.

"De asemenea, vom adopta legi ce ţin de implementarea reformei justiţiei, integritate, lupta împotriva corupţiei. Aceasta este necesar de întreprins pentru restabilirea încrederii cetăţenilor, atragerea investiţiilor şi asigurarea dezvoltării economice durabile", a spus Premierul.

El a comunicat că misiunile de evaluare a FMI vor vizita Moldova odată la şase luni pe parcursul a trei ani. Premierul a amintit că datorită Programului semnat în luna noiembrie 2016, Moldova a obţinut accesul la o sumă de circa 180 mil. pentru implementarea reformelor, consolidarea economiei şi stabilităţii financiare.

"Mai important decât orice bani este credibilitatea din partea FMI, datorită căreia am reuşit să deblocăm finanţarea de la partenerii de dezvoltare. În plus, programul cu FMI ne disciplinează la nivel macroeconomic", a menţionat Filip.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

tarife , Pavel Filip , preţ

Comentarii

 (3)
  • #3 Evgenii Răspunde Citează selecţia
                 ФИЛИП :         (   Он заявил о намерении выполнять взятые перед МВФ обязательства. )                                                                       Кто брал - тот пусть и возвращяет.
  • #2 cascei Răspunde Citează selecţia
    для вас господин филип кредит доверия от мвф дороже чем кредит доверия от народа смотрите не прогадайте
  • #1 ion Răspunde Citează selecţia
    А кто ж вас просил просит брать деньги у МВФ????? И почему бы не выносить на референдум вопрос заимствований, раз уж населению приходится платить за всё?????? Только для начала надо обнародовать на каких условиях выделяются эти кредиты!!!!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.