20 februarie 2012, 16:32 Realitatea moldovenească views 2924
20 februarie 2012, 16:32 Realitatea moldovenească views 2924

PD intenționează să identifice un candidat la președinție, care să fie agreat și de liberalii lui Mihai Ghimpu, și de deputați din grupul Dodon

Partidul democrat PD intenționează să prezinte mai mulți candidați la funcția de președinte, care ar trebui să-i satisfacă și pe liberalii lui Mihai Ghimpu, și pe deputați din grupul lui Igor Dodon. Săptămîna curentă urmează să aibă loc consiliul Alianței pentru Integrare Europeană, în cadrul căruia liderii coaliției planifică să discute problema alegerii președintelui.

Speakerul parlamentului, Marian Lupu contează pe un dialog constructiv, astfel încît, în urma consultărilor, pînă miercuri sau cel tîrziu joi să fie întocmită o listă din trei-cinci nume, care vor fi agreați de alianță și grupul Dodon.

Marian Lupu a dat asigurări că, în cazul în care le va reuși să identifice o candidatură agreată de toți, alegerile ar putea avea loc chiar mai înainte de 15 martie. Liderul PD a chemat colegii liberali să vină la consiliu cu ideile sale.

Amintim, că opoziția și societatea civilă consideră că majoritatea de guvernămînt nu face decît să continue uzurparea puterii în stat, întrucît toate termenele rezonabile pentru alegerea șefului statului au expirat deja și singurul lucru pe care îl mai poate face legislativu este să stabilească data alegerilor anticipate, după care acesta urmează a fi dizolvat.

 

Sursa:  moldnews.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.