14 februarie 2012, 10:02 Realitatea moldovenească views 3048
14 februarie 2012, 10:02 Realitatea moldovenească views 3048

Autoritățile s-au angajat în față FMI să pregătească spre vînzare cota parte a statului la întreprinderile Moldtelecom, Air Moldova și Banca de Economii

În faţa Fondului Monetar Internaţional a fost asumat angajamentul în vederea pregătirii spre vînzare a cotelor părţi ale statului în capitalul statutar al întreprinderilor Moldtelecom, Air Moldova și Banca de Economii. Potrivit RBK cu referire la reprezentanţa permanentă a FMI la Chișinău, autorităţile s-au angajat să reducă semnificativ lista companiilor neprivatizabile pînă în luna martie 2012.

În Memorandumul cu privire la politicile economice și financiare ale guvernului și Băncii Naţionale, care a fost deja convenit cu FMI de către autorităţile moldovene, este stipulat că pînă la sfîrșitul lunii martie Ministerulk Economiei va propune un plan privind participarea capitalului privat la compania Moldtelecom – operatorul naţional de telefonie fixă, care de asemenea prestează servicii de telefonie mobilă sub marca Unite.

Guvernul a anunţat de asemenea că, în contextul aderării Moldovei la Spaţiul Aerian European Unic, compania aeriană Air Moldova va fi transformată într-o societate pe acţiuni, în acest scop se fac demersuri de a identifica potenţiali investitori.

Autorităţile de asemenea au confirmat disponibilitatea de a continua pregătirile pentru privatizarea Băncii de Economii. Documentul prevede, că guvernul republican va examina majorarea o eventuală majorare a capitalului statutar a acestei bănci, dacă va fi cazul. Autorităţile Moldovei și-au asumat obligaţia să activeze contractul existent cu consultantul pentru privatizarea Băncii de Economii, cu scopul întocmirii unui plan de acţiuni și a unui calendar de privatizare a băncii respective.

 

Sursa:  moldnews.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.