13 februarie 2012, 15:35 Realitatea moldovenească views 3185
13 februarie 2012, 15:35 Realitatea moldovenească views 3185

Preoţii cer demisia lui Filat, iar ofiţerii ameninţă cu măsuri dure împotriva homosexualilor

Alianţa Asociaţiilor Ortodoxe din Moldova solicită premierului Vlad Filat să-şi ceară scuze de la enoriaşi pentru promisiunile neîmplinite şi să revină la masa de negocieri, dînd curs comisiilor mixte de revizuire a legii antidiscriminare şi legii cultelor. Totodată, ei solicită premierului să cedeze benevol funcţia unei persoane care ar fi în stare să pună capăt „haosului” şi „terorizării poporului bine-credincios”.

Potrivit preotului Ghenadie Valuţă, după zece luni de aşteptare, Vlad Filat a demonstrat un gest de laşitate, întorcînd spatele tuturor promisiunilor făcute Mitropolitului Moldovei, sfîntului Sinod şi întregului popor. „Să promiţi, în context electoral, comisii de revizuire a legii antidiscriminare, legii cultelor şi a înregistrării Ligii Islamice şi să nu te ţii de cuvînt, înseamnă a fi un mincinos profesionist. Este un gest asemănător cu a unui aventurier care şi-a bătut joc de o fecioară, după ce i-a cîştigat încrederea inimii”, a spus Valuţă.

Prin aceste legi, Alianţa Asociaţilor Ortodoxe din Moldova consideră că Guvernul are intenţia de a „homosexualiza ţara”.

Pentru a nu permite acest lucru şi Uniunea Independentă a Ofiţerilor din Moldova (UOM), promite cele mai dure măsuri de stopare a manifestărilor publice ale homosexualilor. După cum a menţionat reprezentantul UOM, Nicolae Parcevschi, foştii ofiţeri şi paraşutişti vor face tot posibilul în acest sens.

Sursa: noi.md
Video:  unimedia.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1439
Populația:
1012 locuitori

Ohrincea este un sat din cadrul oraşului Criuleni, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Criuleni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1012 locuitori. Satul Ohrincea a fost menționat documentar în anul 1439.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.