13 februarie 2012, 11:48 Realitatea moldovenească views 3692
13 februarie 2012, 11:48 Realitatea moldovenească views 3692

Scandal la lansarea filialei PSD România la Chişinău: Departamentul pentru Românii de Pretutindeni ramîne o structură netransparentă

Recent a fost lansată aşa numita filială PSD România la Chișinău, acţiune ilegală ce contravine legislaţiei moldoveneşti privind partidele politice, care interzice constituirea şi activitatea partidelor, altor organizaţii politice ale statelor străine, precum şi a filialelor şi structurilor acestora  pe teritoriul Republicii Moldova (Lega privind partidele politice, Nr. 294 din  21.12.2007, art. 3 (5)).

Această acţiune a fost dirijată de controversatul deputat român Cristian Rizea, poreclit în presa de peste Prut "Cristi Ferrari", fiindcă a avut ambiţia să se afişeze cu un bolid de 200.000 de euro, trecut în acte pe numele şoferului sau. De asemenea, Rizea s-a remarcat în presa română prin faptul că a fost iubit de fosta şefa de la "Fonduri europene" şi bătut de soţul ei.

În cadrul conferinţei de presă de la Chișinău consacrată acestei acţiuni ilegale Cristian Rizea a numit organizaţiile din Moldova finanţate de  Departamentul pentru românii de Pretutindeni  „cîini” asmuţiţi.
 
Amintim că deputatul PSD, Cristian Rizea, a acuzat într-o conferinţă de presă, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni de lipsa transparenţei în activitatea pe care o desfăşoară, lipsa de profesionalism, de faptul că anual sînt sprijinite proiecte în funcţie de clientela politică.

Acesta a mai ţinut să precizeze că instituţia statului este în continuare condusă de oameni incompetenţi şi a cerut demisia Secretarului de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, deoarece acesta susţine doar asociaţiile din Republica Moldova, promovează interese particulare, ilicite şi aruncă în vînt banii contribuabililor români.

Unul din oponenţii iniţiativei de elucidare a activităţii Departamentul pentru românii de Pretutindeni a fost preşedintele PL, Mihai Ghimpu care a reacţionat prompt la acuzaţiile deputatului Cristian Rizea. Ghimpu a apreciat declaraţia privind acordarea preferenţială de fonduri asociaţiilor din Republica Moldova drept o speculaţie.   

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
266 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 58 km de oraşul Teleneşti şi la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 266 de locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.