10 februarie 2012, 16:23 Realitatea moldovenească views 4139
10 februarie 2012, 16:23 Realitatea moldovenească views 4139

Mişcarea de Tineret „Voievod” acuză Fundaţia „Scelles”

Miscarea de Tineret Voievod isi exprima regretul si in acelasi timp este indignata de faptul ca unii reprezentanti ai societatii civile din strainatate fac declaratii pripite, lipsite de bunul simt si chiar imorale. Raportul mondial privind exploatarea sexuala prezentata de preşedinte Fundaţiei Scelles, dl Yves Charpenel, are la baza date statistice abolut eronate si jignitoare la adresa femeilor din R. Moldova. Este inadmisibil ca un avocet al Curtii de casatie din Paris sa fie atit de incompetent si lipsit de responsabilitate de a spune ca Moldova, spre exemplu, ţară extrem de săracă, 70 % dintre femeile cu vîrsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani, s-au prostituat cel puţin o dată (En Moldavie par exemple, pays extrêmement pauvre, 70% des femmes de 15 à 25 ans se sont prostituées au moins une fois, selon lui).

Este o declaratie jignitoarea la adresa unei natiune si o etichitare nemeritata a moldovencelor si un prejudiciu adusa imaginii R.Moldova in strainatate. Multe dintre ele se afla la munca peste hotare si suplinesc posturi vacante la care cetatenii mai multor state UE refuza sa se angajeze. Multe dintre ele sint stilupul familiilor si demonstreaza acte de curaj pentru a-si intretine copii.
Este inadmisibil ca un functionar public din UE se faca asemenea declaratii luind in consideratie si faptul ca oficialii europeni sunt cei care ne invata sa asiguram egalitatea de gen, sa respectam drepturile femeilor si politicile familiale.

Cerem Ambasadorului Frantei in R. Moldova, dlui Gérard GUILLONNEAU, sa-si ceara scuze public pentru acest raport facut lamentabil, acuzator si jignitor la adresa natiunii noastre, cu atiti mai mult ca a fost prezentat de un oficial francez. Consideram ca asemenea declaratii puteau fi facute doar de un imbecil.
Tinem sa-I amintim dlui Gérard GUILLONNEAU ca suntem o tara francofona cu valori si traditii europene si astfel de conclcuzii priprite trebuiesc foarte atent cintarite inainte de a fi facute in glas.

Cerem deasemenea si demisia lui Yves Charpenel pentru ca a adus prejudicii imaginii R. Moldova si mai cu seama moldovencelor. Un functionar care se respecta ar trebui sa aiba capacitatea de a constinetiza ca greseste. Orice scuze publice din partea dlui sunt de prisos. Doar demisia mai poate onora declaratiile lui Yves Charpenel.


Preşedintele Mişcării de Tineret Voievod - Nicolae Pascaru


 

Sursa:  infotag.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
735 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Rădulenii Noi, Chirilovca, Dumitreni, Alexeevca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Floreşti şi la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 735 de oameni. Satul Alexeevca a fost întemeiat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.