09 februarie 2012, 15:57 Realitatea moldovenească views 2986
09 februarie 2012, 15:57 Realitatea moldovenească views 2986

Marian Lupu vrea un candidat apartinic la Preşedinţie

Preşedintele interimar al ţării, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu consideră că alegerile anticipate pot fi evitate şi că obligaţia de a pune punct crizei politice este a clasei politice. Lupu a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că trebuie identificat un candidat apartinic la funcţia de preşedinte al țării, care să întrunească voturile Alianței pentru Integrare Europeană şi ale socialiştilor din Parlament.

”Concluziile definitive şi rezultatele vor fi anunţate de o manieră oficială de către întreaga Alianţă. Sîntem la nivelul unor reflecţii mai mult personale. Exerciţiul referendumului este unul riscant sub aspectul neatingerii scopului propus – de depăşire a crizei politice. Adică, dacă referendumul va fi cu un rezultat nul, din nou situaţia ne-ar duce la alegeri anticipate”, a spus Lupu.

Cu referire la acţiunile organizate de comunişti, şeful interimar al statului crede că cetăţenii Republicii Moldova sînt inteligenţi, deştepţi şi înţeleg foarte bine ce se întîmplă. ”Comuniştii şi-a dat arama pe faţă, dînd semnale foarte clare că vor alegeri anticipate. Se doreşte introducerea unui haos în capitală, în activitatea instituţiilor guvernamentale şi a Parlamentului. N-o să le reuşească”, a punctat liderul democrat.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (1)
  • #1 georg Răspunde Citează selecţia
    Не хочется оправдывать поведение представителей ПКРМ, но и представители Альянса ведут себя на грани фола.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1419
Populația:
8469 mii locuitori
Logo

Otaci este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina,  oraşul Otaci este situat la o distanţă de 260 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 8469 locuitori. Otaci este o veche localitate moldovenească, Stînca Vămii, din 1419 aici fiinţînd o vamă. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.