09 decembrie 2016, 10:56 Realitatea moldovenească views 5643
Regulile autoapărării: cîți cetățeni ai Moldovei dețin arme de foc
09 decembrie 2016, 10:56 Realitatea moldovenească views 5643

Regulile autoapărării: cîți cetățeni ai Moldovei dețin arme de foc

Circa 53 mii persoane fizice și juridice din Republica Moldova dețin în mod legal arme au comunicat, joi, responsabili de la Inspectoratul General al Poliției al MAI al RM.

Totodată, potrivit Ministerului, este vorba despre posedarea atît a unei arme de foc, cît și a mai multora. Astfel, în medie, 15 persoane dintr-o mie, dețin arme, ceea ce estre reflectat în documente.

Anterior, organele de drept ale republicii au propus să fie înăsprită pedeapsa pentru cetățenii care dețin în mod ilegal arme. Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției Alexandru Pînzari ar trebui să fie înăsprite și regulile de păstrare a acestora, ca proprietarii să poarte răspundere penală în cazul în care nu au permisiunea de a deține arme, inclusiv, pneumatice.

La începutul lunii noiembrie Inspectoratului General al Poliției a lansat campania "Ajută Republica Moldova să devină o țară mai sigură", al cărei scop este să transmită populației necesitatea predării benevole a armelor deținute în mod ilegal și să explice circumstanțele în care folosirea armelor este justificată.

Campania care a demarat deja se va desfășura pînă la mijlocul lunii decembrie.

Sursa: rtr.md

Cuvinte cheie:

aparare , armament , reguli

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
3308 locuitori

Scumpia este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Scumpia, Hîrtop și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Fălești și la 140 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3308 oameni. Satul Scumpia a fost menționat documentar la începutul secolului al XVII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.