02 februarie 2012, 14:24 Realitatea moldovenească views 3249
02 februarie 2012, 14:24 Realitatea moldovenească views 3249

Patriarhul Întregii Rusii, Kiril crede că poporul Republicii Moldova "va depăşi dificultăţile de moment"

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril crede că poporul Republicii Moldova va depăşi dificultăţile de moment. Sanctitatea Sa a făcut o declaraţie în acest sens cu prilejul celei de-a treia aniversări a întronizării sale, menţionînd că doreşte să viziteze din nou Republica Moldova.

"Trecînd prin dificultăţi, nu te poţi autodistruge, demoraliza, trăda valorile tale, ideile tale, principiile tale. Poporul moldovenesc păstrează cu adevărat credinţa ortodoxă ca o valoarea supremă, şi eu sunt profund convins că trecînd prin momente de grea încercare, el va găsi calea cea dreaptă, luminată. Sunt convins că Biserica Moldovei, întreaga Biserică Ortodoxă Rusă se va ruga pentru aceasta", a spus el.

"Am trăit clipe de har vizitînd meleagurile Moldovei şi acest har, desigur, este rezultatul vieţii poporului moldovenesc evlavios, credincios şi rugător către Dumnezeu. Prin această experienţă a mea interioară, existenţială eu aş dori să spun că greutăţile cu care se confruntă ţara la nivel politic, economic, în contextul vieţii acestui popor, nu pot fi permanente, eterne. Dumnezeu ne călăuzeşte prin greutăţi pentru ca noi să devenim mai puternici", a adăugat capul BOR, menţionînd că îşi doreşte să viziteze Moldova din nou.

 

Sursa:  moldnews.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
2603 locuitori

Sărătenii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărătenii Vechi și Zahareuca. Localitatea se află la distanța de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 oameni. Satul Sărătenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.