25 octombrie 2016, 10:45 Realitatea moldovenească views 4342
Moldovenii promovează Eco-Diplomația
25 octombrie 2016, 10:45 Realitatea moldovenească views 4342

Moldovenii promovează Eco-Diplomația

Recent, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a organizat un eveniment dedicat promovării Eco-Diplomației.

În cadrul evenimentului, Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova în SUA, împreună cu şefii misiunilor diplomatice acreditate în SUA, au semnat o Declarație comună prin care s-au angajat să susțină eforturile administrației or. Washington D.C. de îmbunătățire a condițiilor de trai din punct de vedere al mediului ecologic și de dezvoltare sustenabilă al acestuia. Aceasta urmînd a fi realizat inclusiv prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și promovarea utilizării energiei regenerabile, utilizarea/sortarea deșeurilor, etc.

Începînd cu anul 2009, Departamentul de Stat al SUA a promovat în cercurile diplomatice diverse acțiuni pe dimensiunea Eco-Diplomacy, care au creat o platformă solidă pentru efectuarea schimbului de experiență în gestionarea Ambasadelor conform celor mai bune practici în domeniul ecologic. De asemenea, această platformă a servit drept imbold pentru alte capitale ale lumii precum Roma, Italia, Bangkok, Thailanda ș.a. de a lansa platforme Eco similare, care să promoveze aplicarea principiilor ecologice în procesul de gestionare a clădirilor și reședințelor misiunilor diplomatice.

Inițiativa Eco-Diplomacy a fost lansată în aprilie 2009 de către Hillary Clinton, ex Secretar de Stat al SUA, cu scopul de a promova principii de viață ecologică sustenabilă, în vederea optimizării efectelor negative asupra mediului a imobilelor ce aparțin Departamentului de Stat nu doar în SUA, dar și în întreaga lume. Avînd în vedere faptul că Departamentul de Stat reprezintă interesele naționale ale SUA în domeniul relaţiilor politice, economice dar și culturale, administrația SUA atribuie o importanță sporită respectării principiilor ecologice în activitatea misiunilor diplomatice ale Statelor Unite în toate țările lumii, în așa fel promovînd viața Eco la nivel local, dar și internațional, în țările unde SUA este reprezentată.

Sursa: www.sua.mfa.md

Cuvinte cheie:

ecologie , diplomatia , promovarea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
175 locuitori

Inculeţ este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 175 de oameni. Satul Inculeț a fost întemeiat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.