22 septembrie 2016, 15:30 Realitatea moldovenească views 5308
Moldova și Cehia vor lansa proiecte investiționale mixte
22 septembrie 2016, 15:30 Realitatea moldovenească views 5308

Moldova și Cehia vor lansa proiecte investiționale mixte

Moldova și Cehia vor discuta în cadrul unei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-cehe pentru cooperare economică, care va avea loc la Praga în perioada 17-19 octombrie, perspectivele lansării unor proiecte investiționale mixte, în general, în domeniul energeticii și construcției drumurilor.

Anunțul a fost făcut de către vicepremierul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Octavian Calmîc, în cadrul unei întrevederi cu delegația Comisiei pentru Afaceri ale Uniunii Europene a Senatului Republicii Cehe, menționînd că după ședința de la Praga se așteaptă o impulsionare a dezvoltării relațiilor comercial-economice între țări, relatează NOI.md.

Octavian Calmîc a dat o apreciere pozitivă susținerii acordate Moldovei de autoritățile Cehiei în diverse domenii și a menționat intensificarea relațiilor comercial-economice între țări în ultima perioadă.

Ministrul Economiei a menționat că, potrivit datelor statistice, în I jumătate a anului 2016 exportul moldovenesc în Cehia a sporit cu 1,5 la sută – pînă la 14,6 milioane de dolari, iar importul de mărfuri cehe a crescut cu peste 15 la sută – pînă la 25,6 milioane de dolari.

La rîndul său, președintele Comisiei pentru Afaceri ale Uniunii Europene a Senatului Republicii Cehe, Václav Hampl, a declarat că Cehia crede în viitorul Moldovei și va susține țara noastră în realizarea obiectivelor asumate în această direcție, precum și promovarea reformelor structurale în toate domeniile și, în primul rînd, în domeniul economiei.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Cehia , proiect , investiţii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1300 locuitori

Cerlina este un sat din cadrul comunei Nimereuca, raionul Soroca. Localitatea este aşezată pe malul rîului Nistru, la distanța de 52 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1300 de oameni. Satul Cerlina a fost menționat documentar în anul 1425.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.