25 ianuarie 2012, 16:12 Realitatea moldovenească views 4311
25 ianuarie 2012, 16:12 Realitatea moldovenească views 4311

Asociaţia pentru Justiţie: Prin organizarea referendumului, AIE încearcă să se menţină la putere

Prin organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei Alianţa pentru Integrare Europeană încearcă să schimbe regulile de formare a puterii de stat şi să se menţină la putere, consideră Asociaţia pentru Justiţie şi Drepturile Omului. Într-o scrisoare adresată misiunilor diplomatice şi instituţiilor internaţionale acreditate în Chișinău, juriştii spun că modificarea Constituţiei nu poate avea loc prin referendum.

Juriştii fac trimitere la unele recomandări ale Comisiei de la Veneţia cu privire la organizarea referendumului naţional şi spun că „asemenea referendumuri sînt folosite drept metode de acordare a legitimităţii unor tendinţe autoritare”.

„În aceste condiţii unica opţiune este ca actualul Parlament să demareze cît mai urgent procedura de alegere a şefului statului şi, în cazul în care nu se obţine votul a 61 de deputaţi pentru alegerea preşedintelui ţării, Parlamentul trebuie să fie dizolvat”, se mai spune în scrisoarea semnată de către preşedintele Asociaţiei pentru Justiţie şi Drepturile Omului, Vitalie Pîrlog.

VEZI documentul.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (1)
  • #1 georg Răspunde Citează selecţia
    Лигитимность нынешнего парламента исчерпана.Все,что предлагается далее парламентом,не законно

 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
713 locuitori

Ciobanca este un sat din cadrul comunei Pănășești, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 713 oameni. Satul Ciobanca a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.