24 ianuarie 2012, 17:15 Realitatea moldovenească views 3430
24 ianuarie 2012, 17:15 Realitatea moldovenească views 3430

Vladimir Filat ar putea ridica problema renunţării alianţei de guvernare la organizarea referendumului constituţional

Liderul liberal-democraţilor, Vladimir Filat ar putea ridica problema renunţării Alianţei pentru Integrare Europeană la organizarea referendumului constituţional. Despre aceasta scrie portalul HotNews.md cu referire la propriile surse din cadrul întrevederii şefului guvernului cu reprezentanţii societăţii civile.

Publicaţia comunică că prim-ministrul a calificat iniţiativa de a organiza referendumul drept o greşeală şi a promis să ridice problema identificării unui alt mod de depăşire a crizei generate de nealegerea preşedintelui în cadrul întrevederii cu liderii alianţei.

Vladimir Filat a început să facă declaraţii în acest sens după ce secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a dezminţit comunicatele guvernului moldovean, potrivit cărora, el ar susţine desfăşurarea unui nou referendum constituţional, iar secretarul Comisiei de la Veneţia, Thomas Markert a declarat că Legea Fundamentală nu poate fi modificată prin referendum.

 

Sursa:  moldnews.info

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
3243 locuitori

Ulmu este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Ulmu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3243 de oameni. Satul Ulmu a fost menționat documentar în anul 1502.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.