15 august 2016, 11:30 Realitatea moldovenească views 5641
De ce preţul lămîilor s-a triplat
15 august 2016, 11:30 Realitatea moldovenească views 5641

De ce preţul lămîilor s-a triplat

În plină vară, cînd limonadele sunt cele mai solicitate băuturi răcoritoare, piaţa citricelor s-a acrit. Preţul lămâilor s-a triplat. În pieţe, un kilogram de fructe a ajuns pînă la 65 de lei, iar în magazine sunt şi mai scumpe.

Majorările sunt cauzate de reducerea cantităţii de produse introduse în ţară. Importatorii susţin că aduc în Moldova lămâi din Argentina şi Africa de Sud şi suportă cheltuieli enorme pentru transportare.

Presa internaţională notează că în Argentina ploile abundente din perioada de recoltare a lămâilor au dus la perturbări mari și întârzieri privind transportul fructelor pe piețele europene.

Iar în Africa de Sud, producţia de lâmâi este în scădere din cauza faptului că fructele au fost atacate de dăunători.

Unii agenţi economici din Moldova spera ca preţurile fructelor să scadă în toamnă cînd vor începe să importe citrice din Turcia şi Olanda.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

lămîie , preţ , majorare

Comentarii

 (1)
  • #1 Tatiana Răspunde Citează selecţia
    но в Аргентине график сбора и сортировки лимонов нарушили сильные - ???
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1572
Populația:
2729 locuitori

Boşcana este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Boşcana şi Mărdăreuca. Satul este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Criuleni şi la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Boşcana constituie 2729 de oameni. Prima atestare documentară a satului Boşcana datează din 12 martie 1572.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.