18 ianuarie 2012, 15:06 Realitatea moldovenească views 3597
18 ianuarie 2012, 15:06 Realitatea moldovenească views 3597

Lavrov: Chişinăul refuză să coopereze cu partea rusă în cazul incidentului de pe Nistru

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov declară că Chişinăul refuză să colaboreze cu autorităţile ruse în cazul incidentului din 1 ianuarie 2012 de pe podul de la Vadul lui Vodă.

În special, automobilul, în care se aflau cetăţenii moldoveni, nu a fost acordat pentru examinare şi expertiză balistică. "În loc de asta, se încearcă să politizeze problema. Sper că spiritele se vor calma, toată lumea se va linişti şi îşi va seama că nu trebuie să se ocupe de promovarea de sine, ci, totuşi, de crearea în continuare a condiţiilor pentru soluţionarea problemei foarte serioase", a adăugat şeful Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova.

În acelaşi timp, Lavrov califică drept blasfemie încercările unor părţi de a profita de acest incident pentru a atinge propriile obiective politice. El a declarat că operaţiunea de menţinere a păcii în Transnistria nu ar trebui să fie înlăturată în urma acestui caz.

"Încercarea de a prezenta acest episod în mod isteric, pentru a argumenta pentru înlăturarea operaţiunii de menţinere a păcii (în Transnistria), este pur şi simplu o blasfemie, în opinia mea, de a îşi promova politica în legătură cu această tragedie", a spus Lavrov.

Incidentul s-a produs în jurul orei şapte a dimineţii zilei de 1 ianuarie pe podul peste Nistru de la Vadul lui Vodă. Vadim Pisari, în vîrstă de 18 ani, împreună cu un prieten de-al său, deplasîndu-se cu un automobil VAZ - 2101 a dezbătut bara de protecţie a postului de pacificatori. Ca urmare, şeful schimbului de post a efectuat cîteva focuri de armă, rănindu-l pe tînăr. Băiatul a fost transportat la spital, unde a şi decedat.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (1)
  • #1 georg Răspunde Citează selecţia
    Отмена миротворческой операции приведет к обострению ситуации на границе Молдовы и Приднестровья
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1866 locuitori

Zberoaia este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Zberoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1866 de oameni. Satul Zberoaia a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.