06 august 2016, 09:45 Realitatea moldovenească views 4590
Rezultatele recensământului vor fi anunţate în martie
06 august 2016, 09:45 Realitatea moldovenească views 4590

Rezultatele recensământului vor fi anunţate în martie

58% din chestionarele de la Recensământul populaţiei şi a locuinţelor din 2014 au fost procesate. Introducerea datelor urmează să se finalizeze în luna decembrie, iar către finele lunii martie anul viitor datele vor fi publicate, transmite IPN citând conducerea Biroului Naţională de Statistică.

Directorul general, Vitalie Valcov, a comunicat, în cadrul unei conferinţe de presă că, după încheierea procesării datelor, în luna decembrie, va începe o etapă nouă, de analiză şi calculare a indicatorilor, după care vor fi diseminate rezultatele finale.

Vitalie Valcov a precizat că în procesul de prelucrare a datelor sunt încadraţi circa 200 de operatori, care lucrează în două schimburi. De la Comisia Electorală Centrală au fost împrumutate 100 de laptopuri. Acestea sunt securizate, nu au acces la reţeaua de internet şi posibilităţi de copiere sau transmitere a informaţiei pe orice suport. Pentru a asigura protecţia confidenţialităţii datelor, sala de calculatoare va fi sub supraveghere video.

Directorul BNS a negat că zvonurile că procesarea datelor ar fi tergiversată intenţionat. Potrivit lui, motivul pentru care a durat acest proces a fost lipsa de finanţare. Odată identificate sursele necesare, se depun toate eforturile pentru a finaliza procesul conform planului calendaristic aprobat.

Directorul BNS a mai spus că, cel mai probabil, un viitor recensământ ar putea fi organizat în 2021, iar pregătirile vor începe deja în 2017.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

recensamint , populatia , statistica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2840 locuitori

Zguriţa este un sat şi comună din raionul Drochia. Zguriţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Drochia și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2840 de oameni. Satul Zgurița a fost menționat documentar în anul 1601.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.