17 ianuarie 2012, 13:00 Realitatea moldovenească views 3432
17 ianuarie 2012, 13:00 Realitatea moldovenească views 3432

Preoţii i-au solicitat lui Vladimir Filat ''să dea dovadă de rezistenţă în faţa presiunilor externe'' şi să retragă din parlament Legea nediscriminării

Preoţii din municipiul Chișinău i-au solicitat premierului Vladimir Filat ''să ''să dea dovadă de rezistenţă în faţa presiunilor externe'' şi să retragă din parlament Legea nediscriminării. Anunţul a fost plasa pe pagina oficială a Mitropoliei Moldovei.

Se menţionează că în ultima perioadă enoriaşii vin tot mai frecvent cu adresări către preoţi, exprimîndu-şi nedumerirea în legătură cu tentativele insistente ale autorităţilor de a aproba în parlament Lege antidiscriminare, prin care în Moldova urmează a fi legalizată homosexualitatea.

În cadrul întrunirii preoţilor din municipiul Chișinău s-a decis în unanimitate de a adresa prim-ministrului o scrisoare în care ei au cerut retragerea din parlament a proiectului de lege. Preoţii din Protopopiatul Chișinău se declară "categoric împotriva acestei Legi", cerînd excluderea din text a sintagmei "orientare sexuală".

Ei şi-au argumentat opinia prin faptul că poporul, "în pofida ateismului sovietic, a reuşit totuşi să-şi păstreze integritatea şi curăţenia sa moral-spirituală", în timp ce astăzi autorităţile intenţionează să pună la îndoială acest lucru, punînd în pericol "viitorul copiilor noştri şi securitatea morală a statului Republica Moldova".

"În acest sens, avînd în vedere că doar minoritatea nefirească a homsexualilor şi năimiţii intereselor lor se luptă cu înverşunare pentru aprobarea acestei legi antisociale şi antinaţionale, solicităm Guvernunlui Republicii Moldova, în persoana domnului Vlad Filat, să dea dovadă de rezistenţă în faţa presiunilor externe, aşa cum au rezistat şi predecesorii săi, şi să anuleze acest proiect diabolic în numele majorităţii creştinilor care l-au ales şi l-au delegat [pe Vladimir Filat] în fruntea ţării", au declarat preoţii în mesajul său.

Cererea a fost semnată de către 60 de preoţi prezenţi la adunare.

 

Sursa:  moldnews.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1631
Populația:
3964 locuitori

Şuri este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Șuri și Șurii Noi. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3964 de oameni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Drochia și la 189 km de Chișinău. Satul Șuri a fost menționat documentar în anul 1631.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.