26 iulie 2016, 09:30 Realitatea moldovenească views 5533
Moldovenii care se află în șomaj tehnic ar putea primi mai puțini bani de la angajator
26 iulie 2016, 09:30 Realitatea moldovenească views 5533

Moldovenii care se află în șomaj tehnic ar putea primi mai puțini bani de la angajator

Angajații care se află în șomaj tehnic vor primi o îndemnizație de doar 50 la sută din salariu și nu 75 la sută, cum este acum. Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a propus modificarea Codului Muncii astfel încît să „reducă povara pentru angajatori", scrie bizlaw.md.

Documentul elaborat de Ministerul Muncii prevede că angajatorii vor beneficia de îndemnizații mai mici decît acum, adică de 50 la sută din salariu. Această modificare vine în favoarea angaajtorilor, în plină criză economică, se precizează în Nota Informativă a proiectului. Astfel, companiile care se confruntă cu probleme tehnice sau economice și care pot trimite legal angajații în șomaj tehnic, însă perioada maximă a fost redusă. Astfel, termenul legal maxim admisibil de aflare în concediu tehnic nu mai este de 6 luni, ci de 4 luni pe perioada unui an calendaristic. Această modificare ar urma să le asigure mai multe drepturi angajaților.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei anunță că a solicitat opinia Sindicatelor și Patronatelor. Proiectul a fost supus dezbaterilor publice.

Sursa: www.bizlaw.md

Cuvinte cheie:

Codul Muncii , somaj , concediu , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1184 locuitori

Şestaci este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şestaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Şoldăneşti și 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1184 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Șestaci datează din anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.