25 iulie 2016, 09:30 Realitatea moldovenească views 4016
Oportunități unice pentru designerii moldoveni
25 iulie 2016, 09:30 Realitatea moldovenească views 4016

Oportunități unice pentru designerii moldoveni

Specialiștii din industria modei și a designului vor avea parte de mai multe oportunități de formare. Universitatea Tehnică a Moldovei a semnat în această lună acorduri de colaborare cu cîteva universități de renume din Italia. Este vorba de universitățile Fine Art Academy di Como, Instituto Secoli și Intituto Europeno di Design.

În cadrul acestor acorduri, studenții și specialiștii din domeniu vor avea acces la cursuri de formare, bazate pe fashion marketing, merchandising, design vestimentar, design industrial și de produs, dar și la perioade scurte de studii de licență și de masterat la universitățile italiene.

„Acest început de colaborare cu Universitățile din Italia va fi de bun augur și va spori interesul studenților din Republica Moldova față de industria modei și industriile creative", specifică rectorul UTM, Viorel Bostan.

Identificarea universităților din Italia și inițierea relațiilor de colaborare a fost facilitată de Proiectul de Competitivitate al USAID.

„Aceste posibilități vor ajuta ca Moldova să se îndepărteze de la modelul Lohn, care se bazează pe forța de muncă ieftină, și să dezvolte tot mai multe branduri și design propriu", consideră și reprezentantul Proiectul de Competitivitate al USAID, Sergiu Botezatu.

Colaborarea are scopul să stimuleze formarea profesională de calitate și să contribuie la consolidarea forței de muncă și creșterea industriei ușoare și industriilor creative din Republica Moldova.

Sursa: ziarulnational.md

Cuvinte cheie:

designer , dezvoltare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1792
Populația:
11473 locuitori

Grigoriopol este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 53 km de Chișinău. Conform recensămîntului din 2004 orașul avea o populație de 11 473 locuitori. Orașul Grigoriopol a fost întemeiat în anul 1792.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.