02 martie 2013, 14:07 Realitatea moldovenească views 11764
02 martie 2013, 14:07 Realitatea moldovenească views 11764

Lupu și Ghimpu confirmă decesul AIE 2


Foto: politik.md 

Împăcarea liderilor AIE este imposibilă, susţin Marian Lupu şi Mihai Ghimpu, care au avut ieri seara o întrevedere cu liderul PLDM, Vlad Filat şi preşedintele ţării, Nicolae Timofti. Ei declară că încrederea a fost pierdută, iar unica soluţie este varianta zero, care constă în demisia premierul Vlad Filat şi a preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, relatează publika.md.

"Am vorbit liniştit, despre ceea ce se întîmplă, ce trebuie să facem ca să mergem mai departe. Nu am convenit nimic. E prea complicată situaţia ca să trecem peste ea", a declarat Ghimpu. 

"Că se produce marea împăcare şi continuăm aşa mai departe, nu se poate. Se cer schimbări radicale, care trebuie să asigure o altă calitate a actului de guvernare. Aseara am reiterat varianta zero. Mihai Ghimpu a susţinut poziţia mea", a subliniat Marian Lupu.

Vlad Filat a refuzat să facă declaraţii de presă.

Atît Mihai Ghimpu, cît şi Marian Lupu nu exclud că se vor mai întruni pînă marţi pentru a mai discuta.

Publika.md precizează că marţi, Parlmentul se întruneşte în şedinţă pentru a examina proiectul moţiunii de cenzură privind demisia Guvernului, iniţiat de Partidul Comuniştilor.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
830 locuitori

Sofievca este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Taraclia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 830 de oameni. Satul Sofievca a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.