10 ianuarie 2012, 15:04 Realitatea moldovenească views 3646
10 ianuarie 2012, 15:04 Realitatea moldovenească views 3646

Lupu despre declaraţiile lui Kuzmin: depăşesc orice normă de cinism

Preşedintele interimar Marian Lupu a criticat dur declaraţiile ambasadorului Federaţiei Ruse în Moldova, Valeri Kuzmin, privind incidentul de la Vadul lui Vodă, cînd un pacificator rus a ucis un tînăr de 18 ani.

Lupu a declarat că „în orice circumstanţe nu poate fi justificată moartea unui om, iar cazul vine să argumenteze, odată în plus, că prin acţiuni concrete trebuie promovată ideea de reformatare a forţelor de pacificare”.

“Reieşind din acea situaţie tragică, care s-a soldat cu pierderea unei vieţi omeneşti, aş califica aceste declaraţii, cu toată ironia cu care au fost făcute, unele care depăşesc orice normă de cinism”, a spus preşedintele interimar.

De menţionat că, luni, Partidul Liberal a depus un demers la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, prin care solicită retragerea lui Valeri Kuzmin din funcţia de ambasador în Moldova.

Anterior, ambasadorul a declarat că tînărul ucis de pacificatorul rus se afla în stare de ebrietate şi conducea un automobil furat. Informaţia însă a fost infirmată de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
205 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Mirnoe a fost înființat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.