18 iunie 2016, 14:20 Realitatea moldovenească views 5283
Cât va fi preţul poliţei medicale
18 iunie 2016, 14:20 Realitatea moldovenească views 5283

Cât va fi preţul poliţei medicale

Statul va aloca mai mulţi bani în acest an și pentru tratamentul persoanelor cudiabet zaharat, dar şi pentru modernizarea sectorului sănătăţii. Prevederile se regăsesc în proiectul bugetului asigurărilor medicale, care a trecut de prima lectură în plenul Parlamentului.

Vestea bună este că preţul poliţei medicale rămâne la cel stabilit anul trecut.

Potrivit proiectului, veniturile şi cheltuielile în bugetul asigurărilor medicale vor fi decinci miliarde 838 milioane de lei.

Pentru tratamentul bolnavilor de diabet zaharat, din buget, vor fi transferate peste62 de milioane de lei, cu 26 de milioane de lei mai mult comparativ cu anul trecut.

La fel, pentru modernizarea sectorului sănătăţii, în bugetul asigurărilor medicale sunt prevăzuţi aproape 90 de milioane de lei, cu aproape 42 de milioane mai mult ca în 2015.

Costul poliţei medicale rămâne la preţul de anul trecut în sumă de 4.056 de lei.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
100 locuitori

Pocşeşti este un sat din cadrul comunei Donici, raionul. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Pocșești a fost menționat documentar în anul 1500.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.