09 ianuarie 2012, 14:49 Realitatea moldovenească views 3454
09 ianuarie 2012, 14:49 Realitatea moldovenească views 3454

Federația Rusă consideră că Moldova în anul 2012 ar putea adera la Spațiul Economic Comun

Federația Rusă consideră că Republica Moldova în anul 2012 ar putea adera la Spațiul Economic Comun. O declarație în acest sens a fost făcută de deputatul Dumei de Stat din partidul "Rusia Unită", Konstantin Kosaciov, care anterior a condus comitetul pentru afaceri externe.

"Aștept lansarea din anul viitor a Spațiului Economic Comun în relațiile dintre Rusia, Belarus și Kazahstan. Este posibilă aderarea la SEC a multor alte state, care în prezent manifestă interes în acest sens. Acestea sunt și Kîrgîzstan, și Tadjikistan, probabil, Moldova, desigur, Ucraina, dacă această țară va opta astfel. Este un eveniment la care ne așteptăm în anul viitor", a declarat el pentru portalul partidului.

Deputatul a subliniat că, deși este importantă să se stabilească relații de bună vecinătate cu CUA, cel mai probabil, în anul 2012 nu va avea loc un salt în domeniul amplasării elementelor scutului antirachetă.

"Aici, din păcate, nu mă aștept la nici un progres. Mai ales, avînd în vedere faptul că, nu atît în cazul nostru, cît în cazul SUA, anul viitor va fi un an al alegerilor prezidențiale, în care administrația americană va fi strîns legată de mîini și de picioare prin considerente electorale. De aceea eu nu prezic niciun salt în acest domeniu", a menționat Konstantin Kosaciov.

Amintim, conform ultimilor sondaje de opinie, ideea integrării europene a Republicii Moldova a pierdut din popularitate în fața aderării țării la Uniunile Vamal și Eurasiatic format de Rusia.

 

Sursa:  moldnews.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
2633 locuitori

Recea este un sat şi comună din raionul Străşeni. Recea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Strășeni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2633 de oameni. Satul Recea a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.