06 ianuarie 2012, 09:27 Realitatea moldovenească views 3824
06 ianuarie 2012, 09:27 Realitatea moldovenească views 3824

Germania ia atitudine faţă de incidentul de la Vadul lui Vodă: managementul securităţii trebuie revizuit urgent

Germania ia atitudine faţă de tragicul incident din Zona de Securitate din Moldova şi pledează pentru revizuirea managementul securităţii în regiune.

Într-un comunicat al diplomaţiei germane se menţionează că „Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Germaniei este consternat de incidentul care a avut loc la punctul de control spre Transnistria, în care un moldovean a fost rănit mortal de către un soldat al trupelor pacificatoare ruseşti”.

„Acest incident arată, într-un mod tragic, că este nevoie urgent, spre binele populaţiei afectate de conflictul transnistrean, de a conveni asupra măsurilor de întărire a încrederii şi de a revizui managementul securităţii. Scopul este asigurarea deplasării libere şi în siguranţă a oamenilor pe teritoriul regiunii”, se menţionează în declaraţie.

Partea germană consideră că doar în cadrul discuţiilor oficiale în formatul 5+2 se poate ajunge la o aplanare durabilă a conflictului şi îşi reiterează poziţia de susţinere a Republicii Moldova în acest proces.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3505 locuitori

Cotiujeni este un sat şi comună din raionul Briceni. Cotiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul se află la o distanţă de 12 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3505 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cotiujeni datează din aprilie 1603, cînd aşezarea, cu loc de moară, este întărită lui Nichifor mare vătav de Vaslui.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.