13 mai 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 6082
Agricultura ecologică va fi dezvoltată în Moldova cu suportul Cehiei
13 mai 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 6082

Agricultura ecologică va fi dezvoltată în Moldova cu suportul Cehiei

La începutul lunii iunie Republica Moldova va semna cu Agenția Cehă pentru Dezvoltare a un memorandum de susținere a agriculturii ecologice. În acest context la data de nouă iunie Republica Moldova va fi vizitată de către prim-ministrul Cehiei, Bohuslav Sobotka.

Detaliile vizitei prim-ministrului ceh în Moldova dar și alte aspecte ale relației bilaterale moldo-cehe în domeniul agroindustrial a fost discutate în cadrul unei întrevederi dintre Ministrului Eduard Grama cu Excelența Sa Zdeněk Krejčí, Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, care a avut loc azi, 12 mai, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Un subiect aparte în cadrul discuțiilor a constituit suportul pentru elaborarea conceptului Sistemului Informațional Automatizat "Registrul de Horticultură şi Plantații Multianuale" şi "Registrul culturilor de câmp".

Conform informației primite de la Ambasada Cehă, procesul de identificare a proiectelor spre realizare în 2017-2019, a fost inițiat deja de către Agenția Cehă pentru Dezvoltare. Registrele sus-menționate ar putea fi eventual finanțate în cadrul sectorului prioritar "suportul administrației publice centrale/serviciilor publice".

Republica Cehă este unul dintre cei mai activi susținători ai parcursului european, Republica Moldova fiind una din cele cinci ţări prioritare în lume care beneficiază de asistența pentru dezvoltare oferită de Guvernul de la Praga.

Unul din proiectele importante pentru sector, implementate cu susținerea părţii cehe este Crearea și implementarea Registrului Vitivinicol al Republicii Moldova.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Cehia , agricultura , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
910 locuitori

Gangura este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Misovca, Homuteanovca, Gangura și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ialoveni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 910 oameni. Satul Gangura a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.