13 mai 2016, 10:45 Realitatea moldovenească views 5112
Mitropolia va organiza „Marșul pentru familia tradițională”
13 mai 2016, 10:45 Realitatea moldovenească views 5112

Mitropolia va organiza „Marșul pentru familia tradițională”

Pe 14 mai, cînd va fi marcată în centru capitalei Ziua Europei, Mitropolia Chișinăului va organiza „un marș al tăcerii" pentru susținerea, potrivit mitropoliei „a familiei tradiționale". Evenimentul urmează să înceapă la ora 10:00 în fața Mănăstirii Ciuflea din capitală.

„Sîntem convinși că anume familia tradițională oglindește învățătura de credință Ortodoxă, contribuind astfel la zidirea unei societăți bine ancorate în valorile cu adevărat importante, ce asigură continuitatea unui neam. Astăzi, avem nevoie mai mult ca oricînd să demonstrăm că sîntem uniți în jurul unei idei edificatoare, că ne pasă de prezentul și de viitorul nostru și că nu am uitat de trecut", se menționează în comunicatul mitropoliei.

Spre deosebire de anul trecut, cînd evenimentul a avut loc pe 17 mai, în acest an marșul tradițional organizat de Mitropolia Moldovei are loc în aceeași zi cînd la Chișinău este marcată Ziua Europei.

Amintim că pe 27 aprilie Mitropolitul Moldovei, într-o adresare în Parlament a cerut abrogarea Legii pentru egalitate, care potrivit acestuia, „ar distruge valorile familiale", făcînd referință la „legalizarea minorității sexuale". Asta deși în legea ce a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2013 este stipulat clar că „Interzicerea discriminării pe bază de orientare sexuală se va aplica în domeniul angajării în muncă şi al ocupării forţei de muncă".

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

mars , Mitropolia Moldovei , familie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1162 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 1162 de oameni în anul 2008. Satul Hlinaia a fost menționat documentar în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.