07 mai 2016, 10:20 Realitatea moldovenească views 5770
Concediu anual suplimentar pentru polițiști!
07 mai 2016, 10:20 Realitatea moldovenească views 5770

Concediu anual suplimentar pentru polițiști!

Conducerea Sindicatului "Demnitate" și a Inspectoratului General de Poliție (IGP) au semnat joi, 5 mai, Nomenclatorul specialităților din cadrul IGP a căror muncă implică efort psiho-emoțional. Potrivit prevederilor acestuia, polițiștii vor beneficia de 7 zile suplimentare la concediul anual de odihnă. Documentul intră în vigoare la data semnării și se răsfrânge exclusiv asupra angajaților din poliție-membri de sindicat.

În cadrul unei ședințe a liderilor sindicali din ramură cu noul șef al IGP, Alexandru Pînzari, părțile au pus în discuție mai multe probleme cu care se confruntă angajații din sector. Acestea țin de realizarea și executarea prevederilor Contractului colectiv de muncă semnat în 2013 de către Sindicatul "Demnitate" și IGP și de tergiversarea achitării orelor de lucru suplimentare pentru polițiștii care efectuează muncă peste program, inclusiv a celor de menținere a ordinii publice în timpul protestelor din capitală.

Totodată, cei prezenți au vorbit despre punerea în aplicare a Strategiei de reformare a poliției pentru anii 2016-2020. În acest context, Angela Otean, vicepreședinte al sindicatului "Demnitate", a menționat că, în timp ce poliția va merge cu pași concreți pe reformarea și adaptarea la standardele internaționale, sindicaliștii vor solicita respectarea drepturilor social-economice a angajaților din sector și lărgirea spectrului pachetului social aplicat acestora. "Cea mai importantă rămâne solicitarea de mărire a salariilor polițiștilor, care la moment variază între 3,5-6 mii lei. Acest fapt nu ne permite să avem o poliție echidistantă și integră", a reiterat Otean.

La rândul său, Alexandru Pânzari și-a exprimat disponibilitatea referitor la realizarea unui parteneriat social credibil, bazat pe principii democratice, făcând trimitere la alte țări, unde sindicatele polițienești au efectuat reforme considerabile la pachetul social al polițiștilor.

Sindicatul "Demnitate" întrunește peste 6 mii de membri de sindicat, angajați ai IGP.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

politia , concediu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
155 locuitori

Marchet este un sat din cadrul comunei Pogăneşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 56 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Marchet a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.