22 aprilie 2016, 16:15 Realitatea moldovenească views 7662
În Moldova a fost interzis importul plaselor de pescuit de tip monofilament
22 aprilie 2016, 16:15 Realitatea moldovenească views 7662

În Moldova a fost interzis importul plaselor de pescuit de tip monofilament

În scopul combaterii braconajului, în Moldova a fost interzis importul plaselor de pescuit confecționate din fire polimerice netorsionate pînă la 31 decembrie 2020.

Această hotărîre a fost aprobată de Guvern în vederea creării condițiilor favorabile pentru ocrotirea florei și faunei acvatice și protecției mediului în ansamblu.

Potrivit Ministerului Mediului, plasele de pescuit de tip monofilament sînt pe larg folosite de către braconieri în pescuitul ilicit, deoarece sînt elastice, au o greutate mică și au capacități mari de capturare a peștelui.

După instalare în apă, ele devin adevărate capcane invizibile pentru pești. Datorită prețului mic al plaselor, acestea nu sînt doar ușor accesibile pentru braconieri, ci și sînt cu ușurință abandonate în apă după apariția inspectorilor.

În plus, plasele de pescuit de tip monofilament prezintă pericol și pentru oameni, deoarece au fost înregistrate cazuri cînd în timpul scăldatului oamenii s-au împotmolit în plase, ceea ce poate duce la înec.

Hotărîrea Guvernului privind interdicția importului plaselor de pescuit de tip monofilament pînă la 31 decembrie 2020 se încadrează în acțiunile de ocrotire și conservare a faunei stipulate în Strategia privind diversitatea biologică a Moldovei pentru anii 2015-2020.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

pescuit , interdicţie , import

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.