29 decembrie 2011, 10:00 Realitatea moldovenească views 3984
29 decembrie 2011, 10:00 Realitatea moldovenească views 3984

Dirk Schuebel consideră că aşteptările Chişinăului privind liberalizarea regimului de vize pînă la finele anului viitor sunt supraestimate

Dirk Schuebel, şefului Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, consideră că așteptările Chișinăului privind liberalizarea regimului de vize pînă la finele anului viitor sunt supraestimate. El a făcut o declarație în acest sens în cadrul unui interviu pentru publicația Adevărul.

"Este foarte curajoasă (declaraţia ministrului Leancă, precum că-şi va da demisia dacă Moldova nu va obține un regim de vize liberalizat cu UE în anul următor – n.r.). Nu ştiu mulţi politicieni care ar face astfel de afirmaţii. Mi-e greu să spun că dialogul pe liberalizarea regimului de vize se va încheia pînă la finele lui 2012. Cel mai important este ca progresul înregistrat în anul care pleacă să continue", a spus el.

Amintim, că ceva mai devreme, Iurie Leancă a declarat că autoritățile nu sunt în stare să se țină de una dintre promisiunile electorale ale lui Vladimir Filat - să aplice cererea de aderare la UE pînă la finele anului curent.

 

Sursa: moldnews.info

 

 

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
32 locuitori

Batîc este un sat din cadrul comunei Geamăna, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 32 de oameni. Satul Batîc a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.