31 martie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 5059
Parlamentul a adoptat Declarația antiunionistă
31 martie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 5059

Parlamentul a adoptat Declarația antiunionistă

Deputații au adoptat la ședința de astăzi a ParlamentuluiDeclarația privind inviolabilitatea suveranității Republicii Moldova.

Documentul a fost propus de deputați comuniști încă la ședința de săptămîna trecută, în contextul marșului antistatal desfășurat duminica trecută. Atunci însă adoptarea Declarației a fost amînată, din lipsă de cvorum. Pentru aprobarea declarației s-au pronunțat 62 de deputați ai PCRM, PSRM, PD și ai grupul social-democrat, relatează NOI.md.

Potrivit autorilor Declarației, în ultima perioadă au loc tot mai des acțiuni ce contravin principiilor prevăzute în Constituție, care se referă la contestarea statalității moldovenești și a poporului moldovenesc sau apeluri la desființarea suveranității și independenței țării prin alipirea la un alt stat. Aceste acțiuni, în opinia semnatarilor Declarației, trebuie condamnate public.

Astfel, prin această declarație, Parlamentul și-a confirmat devotamentul față de principiul consfințit în articolul 1 din Constituție, care stabilește că Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

Totodată, documentul prevede recunoașterea statutului de neutralitate permanentă, care, în opinia autorilor, constituie o garanție a menținerii stabilității pe teritoriul acestui stat. Declarația mai conține și un apel la adresa autorităților publice, elitei intelectuale, partidelor și mișcărilor politice, asociațiilor obștești, privind consolidarea eforturilor în vederea apărării suveranității Republicii Moldova.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

parlament , declaraţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1675
Populația:
979 locuitori

Rădeni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rădeni, Drăguşeni și Zamcioji. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 979 de oameni. Satul Rădeni a fost menționat documentar în anul 1675.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.