28 decembrie 2011, 11:43 Realitatea moldovenească views 3537
28 decembrie 2011, 11:43 Realitatea moldovenească views 3537

Negocierile dintre Republica Moldova și "Gazprom" au intrat în impas; contract de livrare a gazelor a fost prelungit pentru o perioadă de trei luni

Negocierile dintre Republica Moldova și compania rusă "Gazprom" au intrat în impas, dar actualul contract de livrare a gazelor naturale a fost prelungi pentru o perioadă de trei luni. O declarație în acest sens a fost făcută de prim-ministrul Vladimir Filat, care a menționat că în cadrul negocierilor de la Moscova dintre delegația moldoveană și conducerea concernului rus a fost atinsă o înțelegere de principiu privind prelungirea contractului.

Potrivit lui, prin prelungirea contractului actual pentru o perioadă de trei luni, părțile folosesc această perioadă de timp pentru ca să pregătească pentru semnare un nou contract de livrare a gazelor pe termen lung. Vladimir Filat și-a exprimat speranța că documentul respectiv și noua formulă de calculare a prețului la gaze vor permite republicii să achiziționeze "combustibil albastru" la prețuri mult mai mici, calificînd actualul cost al gazelor la nivelul de 400 dolar per mia de metri cubi, drept unul exagerat de mare.

Premierul a subliniat că anterior negocierile pentru semnarea noului contract de gaze au fost suspendate din inițiativa conducerii companiei ruse, pînă la clarificarea poziției oficiale a Chișinăului privind modelul de implementare a Pachetului Energetic III.

 

Sursa: moldnews.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1710
Populația:
345 locuitori

Balinţi este un sat din cadrul comunei Iarova, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Balinți a fost menționat documentar în anul 1710.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.