26 decembrie 2011, 09:58 Realitatea moldovenească views 20100
26 decembrie 2011, 09:58 Realitatea moldovenească views 20100

Şoferii îşi pot schimba permisul de conducere on-line

Un nou serviciu electronic a fost lansat de Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat „Registru” prin intermediul portalului www.e-services.md. Astfel, moldovenii au posibilitate să efectueze preschimbarea permisului de conducere de tip DL 1995 în cadrul portalului electronic. Solicitarea acestui serviciu electronic este gratuită.

Pentru a-şi preschimba permisul de conducere de tip DL 1995 în cel de modelul anului 2008, deţinătorul permisului de conducere trebuie să depună cererea electronică, prezentînd: datele personale, datele veridice din buletinul de identitate, datele permisului de conducere de tip DL 1995, informaţia din adeverinţa medicală, care certifică starea de sănătate la momentul obţinerii permisului de conducere de tip nou DL.

Preschimbarea permisului de conducere se efectuează în termen de 30 de zile calendaristice. Este necesară numai achitarea perfectării documentului, care costă 190 lei. Acest serviciu poate fi achitat cu cardul bancar prin intermediul portalului sau la oficiile ÎS „Poşta Moldovei”.
 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (1)
  • #1 Rodica Răspunde Citează selecţia
      Buna ziua. Am primit permisul de conducere in 2005 verificind statutul permisului de conducere mi se spune ca nu este valabil.Ma intereseaza cit timp permisul are valabilitate? si cum pot sa-l schimb daca ma aflu peste hotare?

 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
2848 locuitori

Cruglic este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cruglic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2848 de oameni. Satul Cruglic a fost menționat documentar în anul 1594.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.