11 ianuarie 2016, 17:25 Realitatea moldovenească views 6397
Lopeţile şi săniile se vînd ca pîinea caldă
11 ianuarie 2016, 17:25 Realitatea moldovenească views 6397

Lopeţile şi săniile se vînd ca pîinea caldă

Ninsorile abundente de săptămâna trecută au adus venituri mari comercianților. Lopețile pentru curățarea zăpezii şi săniile au fost la mare căutare, iar vânzările s-au dublat.

Cele mai solicitate au fost lopeţile pentru mașini şi cele de mărimi foarte mari. Cea mai ieftină lopată poate fi cumpărată cu 130 de lei, iar cea mai scumpă ajunge până la 400 de lei.

"Dacă până acum vindeam câte una pe zi, când au fost ninsorile, am vândut cred că de fiecare model în jur de 30 de bucăți. Avem lopeți mici care le practică mai mult șoferii, sunt cu coadă telescopică și nu ocupă mult loc. Lopețile mari le întreabă mai mult întreprinderile. Un fel de plastic dur rezistent la temperaturi de minus 20 de grade și rezistent la lovituri", explică un comerciant.

Zăpada a fost numai bună şi pentru distracţia celor mici, iar părinţii au dat năvală la piaţă pentru a cumpăra sănii.

"Vânzările au fost foarte bune. Am avut în jur la 300-400 de sănii. 90 la sută, s-au vândut toate. Cele mai întrebate sunt cele mai frumoase, în jur la 600 de lei. Avem sănii gonflabile, mulți le preferă și le procură pentru munte", spune un vânzător.

Cele mai ieftine sănii costă 250 de lei, iar cele mai scumpe ajung până la 1.000 de lei.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

zapada , ninsori , vînzare , sanie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
4497 locuitori

Budeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Văduleni și Budeşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4497 de oameni. Satul Budești a fost menționat documentar în anul 1455.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.