30 decembrie 2015, 14:16 Realitatea moldovenească views 5629
A fost aprobată o nouă Lege a poştei
30 decembrie 2015, 14:16 Realitatea moldovenească views 5629

A fost aprobată o nouă Lege a poştei

Sectorul poştal în Republica Moldova va continua să fie liberalizat, iar Agenţia Naţională de Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei va fi organul independent de reglementare a acestui sector. Astfel de prevederi conţine proiectul de Lege a poştei aprobat de Parlament în prima lectură. Proiectul de lege are ca scop promovarea liberalizării treptate a serviciilor poştale şi armonizarea legislaţiei naţionale cu legislaţia comunităţii europene.

Deşi proiectul de lege se referă la liberalizarea serviciilor poştale, iniţaitiva conţine o prevedere că toate trimiterile cu o greutate între 0-350 de grame rămâne un drept rezervat serviciului poştal universal, iar furnizor al serviciului poştal universal este desemnată Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei".

Deputatul liberal, Mihai Ghimpu, s-a arătat indignat de faptul că autorităţilor publice locale li se cere să ofere spaţiu gratuit în localitate pentru amplasarea oficiului poştal, mai ales că prin intermediul acestora se comercializează tot felul de produse, iar oamenii care vin să-şi ridice pensiile sau indemnizaţiile de la oficiile poştale sunt practic „impuşi" să cumpere produse comercializate.

Deputatul liberal-democrat, Chiril Lucinschi, a solicitat ca noua lege să prevadă în serviciile de bază ale poştei şi distribuirea presei scrise. Ulterior, Guvernul ar urma să identifice un mecanism de subvenţionare a serviciului de distribuire a presei scrise. Această prevedere este cerută de parlamentar pentru următorii 5 ani ca redacţiile de presă scrisă să găsească noi posibilităţi de a ajunge în casele cetăţenilor.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

posta , lege , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
162 locuitori

Andriașevca Veche este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Andriașevca Veche alcătuia 162 de oameni în anul 1998. Satul Andriașevca Veche a fost menționat documentar în anul 1809.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.