25 octombrie 2015, 10:50 Realitatea moldovenească views 6146
Peste 250 oameni au participat la Caravana Filmelor ONU
25 octombrie 2015, 10:50 Realitatea moldovenească views 6146

Peste 250 oameni au participat la Caravana Filmelor ONU

Peste 250 persoane din Chişinău, Bălţi, Cahul, Comrat şi Rezina au fost familiarizaţi cu domeniile acoperite de mandatul ONU în Moldova, în cadrul Caravanei Filmelor ONU, cu ocazia şirului complex de evenimente organizate în timpul Săptămânii ONU 70.

Astfel, în centrele de carieră SYSLAB, societatea civilă, mediul academic și media s-au întrunit pentru a urmări proiecțiile de filme pe subiecte precum migrația, abilitarea femeilor, sănătatea reproductivă, drepturile copiilor și măsurile de sporire a încrederii, și pentru a participa în dezbateri.

În timpul evenimentelor, participanții au avut posibilitatea să discute particularitățile activităţii ONU în Moldova, precum și subiecte relevante abordate în filme: refugiații, violența în bază de gen, creșterea populației și planificarea familiei, non-discriminarea și consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

„Subiectul migrației și diferența dintre migranți și refugiați este unul foarte relevant și a trezit interes vădit din partea participanților. Consider asemenea evenimente foarte importante, dat fiind că oferă posibilitatea de a afla mai multe despre activitatea ONU în Moldova în cele mai actuale domenii", a menționat Tatianei Lapicus, directoarea centrului de dezvoltare a carierei SYSLAB Chișinău.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

ONU , eveniment , film

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1541
Populația:
6048 locuitori

Nezavertailovca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Nezavertailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Tiraspol și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Nezavertailovca alcătuia 6048 de oameni în anul 1997. Satul Nezavertailovca a fost menționat documentar în anul 1541.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.