07 mai 2015, 14:54 Realitatea moldovenească views 7899
O familie de moldoveni din Nepal a refuzat să revină în ţară
07 mai 2015, 14:54 Realitatea moldovenească views 7899

O familie de moldoveni din Nepal a refuzat să revină în ţară

O familie de moldoveni din Nepal, care are şi un copil de 2 ani, a refuzat să revină în Moldova cu misiunea de evacuare organizată la 5 mai de autorităţile ucrainene.

Şefa serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău, Ana Taban, a declarat că familia a fost anunţată că are o oportunitate să revină în ţară cu ajutorul misiunilor de evacuare organizate de autorităţile ruse sau ucrainene, dar a refuzat şi nu se ştie când va fi organizată o altă misiune. Ministerul este în dialog permanent cu familia şi nu deţine informaţii dacă sunt şi alţi cetăţeni moldoveni în Nepal.

Peste 7 mii de persoane au decedat în Nepal, iar alte peste 14 mii au fost rănite în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade din 25 aprilie.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , Nepal , cutremur , evacuare , pericol , MAEIE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1446
Populația:
689 locuitori

Valea Rusului este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Valea Rusului a fost menționat documentar în anul 1446.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.