11 aprilie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 7736
Peste 3 mii de poliţişti vor asigura ordinea publică de Paşte
11 aprilie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 7736

Peste 3 mii de poliţişti vor asigura ordinea publică de Paşte

Peste 3 mii de angajaţi ai poliţiei şi carabinieri vor asigura ordinea publică în noaptea Învierii. Anunţul a fost făcut astăzi într-o conferinţă de presă de şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, Marin Maxian.

Potrivit lui Maxian, pentru securitatea cetăţenilor, în perioada sărbătorilor pascale, efectivul poliţienesc va fi antrenat la maxim şi numărul itinerarelor de patrulare vor fi dublate.

"În noaptea de 12 aprilie, la Catedrala Naşterea Domnului, unde va fi adus focul haric, vor fi antrenaţi peste 120 de poliţişti. Îndemnăm pe cei care vor veni la lăcaşurile sfinte să menţină ordinea şi să fie cooperanţi cu oamenii legii", a declarat Maxian.

De asemenea, Marin Maxian a menţionat că de "Paştele Blajinilor" în cimitirele din ţară vor fi antrenaţi peste 4 mii de poliţişti care să asigure ordinea publică.

Totodată, în noaptea de Paşte, 120 de autospeciale vor fi gata să intervină în caz de necesitate.

Pe parcursul anului 2014, în lăcaşurile sfinte din ţară, au fost înregistrate zece incendii.

Şeful INP a dat asigurări că poliţia a inspectat cele 1.307 de biserici de pe teritoriul ţării, unde se va oficia serviciul divin şi au fost trimise 650 de recomandări privind "sporirea fortificării tehnice".

Sursa: www.tv7.md

Cuvinte cheie:

Paste , circulatie rutiera , politia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
1501 locuitori

Mărineşti este un sat din cadrul comunei Sîngereii Noi, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.57 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.11 km. Mărinești este situat la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1501 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.